Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Zo’n 11 jaar geleden zat ik ergens te wachten op een afspraak. Ik las in de Quest (of een soortgelijk blad) een interessant stukje van een econoom. De strekking van het artikel was, wat nu als alle bedrijven van de wereld 1% van hun winst aan goede doelen zouden geven? Dan zou er dus geen honger meer zijn in de wereld. Hoe mooi is dat? Vooral de haalbaarheid ervan sprak me aan.

Op dat moment had ik een kleine onderneming met een bescheiden omzet en een nog kleinere winst. Tijdens het lezen van dat artikel heb ik besloten hetgeen wat die econoom stelde, te zullen nastreven. We zijn inmiddels 11 jaar verder en de onderneming is inmiddels een stukje groter. Ik maak er geen wet van meden en persen van, maar het is nog steeds het uitgangspunt. Dit jaar hebben wij weer op verschillende vlakken onze bijdrage kunnen leveren.  We hebben verenigingen gesteund op sportgebied, diverse stichtingen gesteund en ook tijdens events en bijeenkomsten onze bijdrage geleverd. Recente voorbeelden zijn het Zeldzame Ziekte Fonds tijdens een veiling in Rhoon, Lymph&Co via het White Collar Boxing en Stichting Villa Stoer via het event Blend.

Sport is een leidraad in mijn leven, het leven van mijn gezin, maar ook die van ons team. Zo steunen wij dan ook graag VV Spijkenisse. Sport en ondernemen zijn een ideaal platform voor MVO, op groot en klein niveau. Want uiteindelijk helpen alle kleine beetjes.  Ik nodig iedereen uit om de 1% regel eens te overwegen. Dat is een mooie kerstgedachte voor dit jaar, toch?

 

Groeten, Stefan