Verkocht onder voorbehoud

BALEN! Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden op Funda, maar helaas staat er vermeld ‘verkocht onder voorbehoud’. Is de kans op je droomhuis nu voorbij? En wat houdt dit nu eigenlijk in? Wij leggen het hieronder voor je uit.

In deze tijd is een woning soms al verkocht onder voorbehoud, voordat de woning op Funda wordt aangemeld. Verkoper en koper zijn het in dit geval eens geworden over de deal. Er zijn verschillende ontbindende voorwaarden. De meest voorkomende is verkocht onder voorbehoud van financiering.

Verkocht onder voorbehoud van financiering

Verkocht onder voorbehoud van financiering geeft de kopende partij de tijd om de hypotheek te regelen. In de koopovereenkomst wordt opgenomen voor welk bedrag en voor welke datum de hypotheek rond moet zijn. De verkoper is erg op deze datum gesteld, na deze datum heb je namelijk de zekerheid dat de woning verkocht is.

Bouwtechnische keuring

Een andere veel voorkomende ontbindende voorwaarde is een bouwtechnische keuring. Koper kan de koopovereenkomst ontbinden als er uit het bouwkundig rapport blijkt dat het onderhoud meer gaat kosten dan is afgesproken. Het gaat hierbij om kosten die direct noodzakelijk zijn voor het herstel van de woning.

Mocht je verder nog vragen hebben omtrent de ontbindende voorwaarden, wij staan je graag te woord!